ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська вода – якісна

|

Вода, яку щоденно споживають львів’яни, відповідає всім стандартам. Такої думки начальниця хіміко-бактеріологічної лабораторії ЛКП «Львівводоканал» Надія Щербак. Працівниця водоканалу радить львів’янам позбуватися стереотипів про «брудну» львівську воду .

«Якість води у Львові постійно контролюється. Аналізи беруться щоденно в десяти контрольованих точках. Можу всіх запевнити, що львівська вода відповідає всім встановленим стандартам, за винятком твердості і невеличкого вмісту заліза . Але це стосується лише води, яка подається з Бібрського напрямку», – зауважила Надія Щербак.

За її словами, осад, на який так часто нарікають мешканці, і є наслідком твердості води, що подається до Львова. Утім, як запевнила пані Щербак, він не шкідливий. «Чим більше твердості, тим більше з’являється осаду після кип’ятіння. В осад випадають солі кальцію і магнію, а вони не шкідливі», – запевнила вона.

Не шкодить здоров ’ ю споживачів і хлор, яким знезаражують міську воду. Як запевнила начальниця лабораторії , хлорування проводять в мінімальних пропорціях, крім того, хлор дуже швидко випаровується. Тому тим, хто нарікає на хлор і осад, «Львівводоканал» радить пити відстояну воду.

Найбільшою проблемою, яка впливає на якість води у Львові, є стан внутрібудинкових мереж, а також погодинне водопостачання. «Коли протягом дня вода не подається, вона застоюється в трубах, тому може бути не такою якісною. Тоді треба почекати 10 хвилин і набирати воду», – сказала Надія Щербак.

Нагадаємо, Львів розташований на хребті Європейського вододілу, в зоні, бідній на джерела видобутку води. Відтак водопостачання міста здійснюється з підземних джерел, розташованих на віддалі від 20 до 110 кілометрів. «Припущення, що кожний другий українець п ’ є брудну воду, Львова не стосується, бо він користується водою тільки підземних джерел»- стверджують у «Львівводоканалі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *