ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко запевнив, що сьогоднішній указ відповідає заяві «трьох»

|

Указ Президента України від 5 червня про призначення позачергових виборів до Верховної Ради повністю відповідає Спільній заяві , підписаній на найвищому рівні 27 травня .

Про це заявив Глава держави Віктор Ющенко сьогодні на прес-конференції в смт. Асканія-Нова на Херсонщині, повідомила «proUA» прес-служба Президента.

«Дух сьогоднішнього указу повністю відповідає духу і букві політичної заяви, прийнятої всіма політичними силами українського парламенту і підписаної Головою Верховної Ради, Прем’єр-міністром і Президентом», – заявив Ющенко. При цьому він підкреслив, що указ від 5 червня – як і було домовлено у спільній заяві – базується на статті 82 Конституції, за якою парламент, у якому відсутня третина народних депутатів від його конституційного складу, є неповноважним. «В Указі я констатую, що такий факт наступив, що парламент України є неповноважним», – сказав Глава держави.

Президент відзначив, що згідно з указом, «як про це говориться і в політичній заяві, 30 вересня цього року в Україні проводяться дострокові парламентські вибори».

Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко підписав указ про призначення позачергових виборів до Верховної Ради на 30 вересня .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *