ОСТАННІ НОВИНИ

Незалежне тестування наступного року буде по всій Україні - Ніколаєнко

|

Наступного року випускники з усієї України зможуть проходити незалежне зовнішнє оцінювання з української мови, історії України, математики, фізики, хімії, біології і, можливо, з іноземної мови. Про це сьогодні у Львові заявив Міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко.

«Ми готові до того, щоб наступного року це зробити. З основних предметів зробимо відбір до університетів за результатами зовнішнього оцінювання в цілому по Україні», – запевнив Станіслав Ніколаєнко.

За його словами, цього року в зовнішньому оцінюванні взяло участь 116 тисяч одинадцятикласників, а це – кожен третій випускник. Міністр також зауважив, що більшість випускників, які взяли участь у тестуванні, продемонстрували достатній та високий рівень знань.

«Головна мета оцінювання – знати правду про освіту в Україні. Сказати про це чітко всьому народові, уряду, президентові, парламенту і зробити правильні висновки», – додав С. Ніколаєнко.

Міністр також висловив впевненість у тому, що якість освіти в Україні буде підвищуватися. Оскільки не кожен зможе потрапити в університет. «Маєш менше чотирьох балів – до університету не ходи», – резюмував міністр освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *