ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники спробують полегшити туристам перетин кордону

|

Прикордонні служби України та Польщі спробують цього літа полегшити перетин українсько-польського кордону організованим групам туристів. Про це йшлося сьогодні під час спільної прес-конференції представників ДПСУ та Прикордонної варти Польщі, що відбулася в пункті перетину «Краковець».

За словами начальника управління прикордонного контролю та реєстрації ДПСУ, генерал-майора Віталія Антонюка, на кожному з автомобільних переходів для туристичних автобусів буде виділено окрему полосу та збільшено число прикордонників, щоб туристи загалом і дитячі групи зокрема, не простоювали довгий час на кордоні.

Також до «пільгової» групи потрапили власники особистого автотранспорту з регіонів, віддалених від кордону – серед них мізерна частка є представниками «човникового» бізнесу, відтак їм також спробують полегшити життя. Якщо виникне така потреба, то для них також спробують виділити окремі канали на пунктах перетину.

Водночас прикордонники планують створити сезонні пункти перетину, які облаштовуватимуть у гірських місцевостях і які будуть призначені суто для туристів. Щоправда, пан Антонюк не сказав, скільки саме облаштують таких переходів і де саме.

Такі дії прикордонних служб пов’язані з тим, що щороку число осіб і транспорту, які перетинають українсько-польський кордон, збільшується на 10-15%. Якщо в січні 2005 року через перехід «Краковець» пройшло 100 тисяч осіб, то вже у січні цього року – 180 тисяч.

Зараз проходить реконструкція пішого переходу у «Шегинях», який зможе пропустити до 25 тисяч осіб в добу. Цього року закінчать ремонтні роботи в Ягодині (Волинська область), а на початку наступного року – в Рава-Руській.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *