ОСТАННІ НОВИНИ

Село і місто поспілкувалися різними мовами

|

Обласна нарада сільських голів Львівської області, яка сьогодні відбувалася у Будинку культури Львівського державного заводу “ЛОРТА”, не досягла порозуміння між селом і містом. Як передає кореспондент «Львівського порталу», сільські голови сподівалися почути відповіді на болючі для них питання, натомість їм прочитали наукову лекцію.

На нараді було порушено низку важливих для села питань: розвиток території, екологія, земельні відносини, економічний розвиток громади, соціальна політика та охорона здоров’я на селі. Утім, сільські голови не зовсім розуміли, для чого їм з трибуни читають лекції та пояснюють визначення понять «громада», «еліта» та «економічний розвиток».

Чільників сіл більше цікавили практичні та «життєві» питання: чому довго треба чекати на документи на земельну ділянку, чому виділяють по три тисячі гривень на ремонт одного кілометра дороги, коли закінчать ремонт моргу в селі, що робити із земельними ділянками померлих, де ніхто не обробляє землю тощо.

Відтак люди, які щодня стикаються з проблемами села, не надто охоче слухали лекції з теорії життя на селі та часто оплесками переривали виступи запрошених. Зокрема, овації в залі викликала репліка директора Західноукраїнського ресурсного центру Василя Полуйка: «Проблеми села беруть свій початок з того, що на селі нема еліти. Еліта – це люди, які діють відповідно до принципів, а не обставин».

Не зовсім чемну поведінку сільських голів Мирослав Сеник назвав неповагою до гостей та оцінив роботу наради на три з плюсом. Утім, незважаючи на це, він заявив, що такі наради відбуватимуться і надалі, оскільки це «єдиний спосіб дізнатися, чим живе територія».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *