ОСТАННІ НОВИНИ

У музеї ім. Шептицького – виставка ікон з УГКЦ та Православної Церкви

|

У Львівському національному музеї ім. Митрополита Андрея Шептицького першого червня відбудеться відкриття виставки ікон «Да всі єдино будуть». Як повідомляє сайт УГКЦ, на виставці можна буде побачити ікони майстерні «Небо на землі» з Миколаєва та Іванки Крип`якевич-Димид зі Львова.

Виставка триватиме з 1 по 20 червня. Організатори виставки – Інститут екуменічних студій Українського католицького університету та Національний музей.

Іконописці майстерні «Небо на землі» – миряни Української Православної Церкви (МП), Іванка Крип`якевич-Димид – Української Греко-Католицької Церкви. Уперше у Львові провідні іконописці цих двох Церков представляють свій доробок для широкого кола цінителів іконопису на спільній виставці.

«Виставка «Да всі єдино будуть» свідчить про реальність єдності Церкви в різноманітності. Часто нам пояснюють, що християни не погоджуються між собою, утім Іванка Крип`якевич-Димид та представники майстерні «Небо на землі» засвідчують те, що вони порозумілися у творчому діалозі. Поруч із традиційними у їх іконописі елементами ми знайдемо в них відчуття Богообразу ХХІ ст. У поєднанні Католицької та Православної традицій іконопису, вони воєдино зводять історію і вічність», – розповів директор ІЕС УКУ Антуан Аржаковський,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *