ОСТАННІ НОВИНИ

Податкова викрила черговий конвертаційний центр

|

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники податкової міліції ДПА у Львівській області виявили злочинну групу. Члени цієї групи, з метою конвертації коштів, придбали два підприємства на території Львівської та Чернівецької областей, перереєструвавши їх на підставних осіб, передає відділ громадських зв’язків ДПА у Львівській області.

Встановлено, що наведені фіктивні підприємства здійснювали псевдодіяльність з виконання робіт, надання юридично-консультаційних послуг та продажу товарно-матеріальних цінностей суб’єктам господарювання без відображення своєї діяльності в податковій та бухгалтерській звітностях. Крім того, вносили в податкові декларації недостовірні дані валових доходів та податкового зобов’язання, що зі свого боку призвело до заниження об`єктів оподаткування та несплати в бюджет ПДВ та податку на прибуток в особливо великих розмірах.

На підставі зібраних матеріалів порушено кримінальну справу за фактами фіктивного підприємництва та умисного ухилення від сплати податків. Проведено обшуки в офісних приміщеннях та місцях проживання службових ТзОВ «О». У результаті яких виявлено та вилучено готівку в сумі 62 тис. грн., документи, що стосуються фінансово-господарської діяльності, накладено арешт на видаткові частини рахунків ТзОВ “О”, на рахунках заблоковано 54 тис. грн.

Проведеною перевіркою ТзОВ «У» встановлено, що службові особи вказаного підприємства протягом 2006 р., здійснюючи фінансово-господарську діяльність (торгівля нафтопродуктами та іншими товарно-матеріальними цінностями), шляхом безпідставного включення до складу податкового кредиту сум від фіктивних операцій щодо придбання ТМЦ та отриманих послуг від СПД, які не перебували за юридичними адресами і діяльність яких здійснювали невідомі особи, умисно ухились від сплати ПДВ на суму близько мільйона гривень.

Через розрахункові рахунки вищезгадані суб’єктів господарювання, які були відкриті у одному з Львівських банків, пройшло понад 10 млн. грн., їх “послугами” скористалось близько 60 підприємств та організацій, серед них СГД, які відносяться до категорії “мінімізаторів”.

Проведено чотири обшуки в офісних приміщеннях та місцях проживання службових осіб СПД, в результаті яких виявлено та вилучено: кошти в сумі – 107 тисяч гривень, 2 ноутбуки, 1 системний блок, реєстраційні, бухгалтерські та податкові документи, печатки, кутові штампи вказаних суб’єктів господарювання.

Проводиться комплекс слідчо-оперативних заходів з метою встановлення істини у кримінальних справах, здобуття доказів та відшкодування нанесених державі збитків.

З початку року на теренах Львівщини працівники податкової міліції ДПА у Львівській області виявили та припинили діяльність 53-х підприємств з ознаками фіктивності та 7 «конвертаційних» центрів, порушено 16 кримінальних справ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *