ОСТАННІ НОВИНИ

МНСники просять бути обережними з вогнем у лісі

|

Головне управління МНС України в Львівській області ще раз звертається до мешканців області бути вкрай обережними у поводженні із вогнем у лісовихмасивах та поблизу торфополів. Відповідне звернення поширила прес-служба головного управління.

Таке звернення викликане тим, що на території області встановилася суха, спекотна погода, відтак зросла небезпека пожеж. «Найменша необережність при поводженні із відкритим вогнем у лісі за таких погодних умов може спровокувати масштабну лісову пожежу, а неконтрольоване випалювання трави або побутових відходів поблизу торфополів – затяжне, багатоденне горіння торфу» – зазначено у зверненні.

Горіння торфовищ отруює також повітря. Сотні й тисячі таких пожеж це десятки тонпопелу та інших сполук у атмосфері, які сприяють загостренню різного родузахворювань дихальних шляхів, хвороб очей тощо. Гасити ж пожежі торфополів доволі складно: зовнішні прояви горіння торфів лише вершина айсберга – аби ліквідувати внутрішнє тління торфяних покладів потрібні сотні тон води. Часто-густо пожежно-рятувальні підрозділи днюють і ночують на таких пожежах.

Не менш проблематична й ліквідація лісових пожеж: величезні території, що охоплює полум’я, висока швидкість розповсюдження вогню, віддаленість пожежних водойм та відсутність під’їзних шляхів створюють серйозні перешкоди для роботи пожежників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *