ОСТАННІ НОВИНИ

На прощу до Гошева зібралося понад 25 тисяч молодих людей

|

Учасниками пішої прощі зі Стрия до Гошева стали понад двадцять п’ять тисяч паломників з дев’яти районів Львівщини та з інших областей України, передає прес-служба Стрийської єпархії УГКЦ.

20 травня 2007 року прочани пішки подолали понад тридцять кілометрів зі Стрия до Гошева. Відпустові торжества п’ятнадцятої молодіжної прощі очолив владика Юліян (Ґбур), який відслужив літургію в Гошівському монастирі.

Перші прочани почали прибувати до Кафедрального храму Успення Пресвятої Богородиці м. Стрий на світанку. Паломники заповнювали вулиці міста незважаючи на ранкову пору. Після молебню перед чудотворною іконою Ліської Богородиці о 06:00 год. паломники вирушили від церкви в напрямку Гошева. Серед прочан були діти, молодь, подружні пари, родини, люди старшого та похилого віку.

В дорозі до паломників приєднувалися прочани з інших міст та сіл і колона щоразу ставала чисельнішою. Від м. Моршина колона розтягнулася на кілька кілометрів аж до самого Гошева. Всі учасники прощі були розподілені на десять окремих секторів. За бажанням паломники із Стрийського, Дрогобицького, Миколаївського, Городоцького, Перемишлянського, Жидачівського, Сколівського, Радехівського та Жовківського районів могли молитися за батьків, дітей, родину, Україну, подорожніх, померлих та недужих.

У найчисельніших секторах молоді люди молилися за Україну та про поміч до Святого Духа. Це свідчить про небайдужість паломників до долі України, які жертвували свої молитви і пішу прошу за Боже благословення для своєї держави. Молитва до Святого Духа стала свідченням того, що молодь прагне шукати відповіді на запитання та проблеми сучасного життя крізь призму християнських цінностей.

До учасників прощі приєднався владика Юліян, єпарх Стрийський. У дорозі Владика сповідав паломників та підбадьорював їх на завершальному етапі пішого шляху. На вході до монастиря архієрея та прочан вітав ігумен Гошівського монастиря о. Пантелеймон Саламаха.

Своїм співом Літургію збагатив Львівський хор «Soli Deo» із храму Пресвятої Євхаристії. У проповіді під час Літургії Владика Юліян заохотив молодь бути свідками і проповідниками Христового Євангелія та добрим прикладом християнського життя для своїх однолітків.

Після Літургії Єпарх Стрийський благословив всіх учасників прощі, молодь та дітей, зустрівся з братією монастиря та помолився в церкві перед чудотворною іконою Гошівської Богородиці. Своє благословення Владика Юліян також уділив щойно вінчаній молодій парі – Василю та Орисі Говгерам. В переддень прощі вони святкували своє одруження, а, відтак, разом з гостями, вирушили на прощу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *