ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині хочуть збудувати завод з утилізації неякісних м’ясопродуктів

|

Керівництво області звернулося до Кабінету Міністрів України з проханням виділити кошти на будівництво або реконструкцію заводу з переробки м’ясопродуктів та кісток. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив начальник головного управління МВСУ у Львівській області Михайло Цимбалюк.

«Мені відомо, що органи місцевої влади звернулися до Кабміну щодо фінансування будівництва або реконструкції такого підприємства», – зазначив він.

Зараз на території області функціонує єдиний такий завод, де утилізують неякісні м’ясопродукти, відходи та спалюють здохлих собак, котів та худобу. Щомісяця такої мертвої туші спалюють близько однієї тонни.

Технологію переробки пояснив ветеринарний лікар, що працює на заводі –Юрій Базилевич: «З м’ясних відходів роблять м’ясо-кісткове борошно. Продукцію закидають у котли, де за температури 130 градусів п’ять годин його палять. Потім його сушать, проводять бактеріологічне дослідження та фасують у мішки».

З п’яти кілограмів сировини, за словами пана Базилевича, виходить один кілограм добрива. Щоправда, з реалізацією цієї продукції є проблеми: ціна за тонну всього 500 гривень, однак фермери віддають перевагу хімічним добавкам. Таке борошно можна також додавати до корму птиці та поросят, але не для худоби.

Незважаючи на страшенний сморід, що шириться поблизу заводу, не кажучи вже про «аромати» всередині нього, працівники отримують близько 800 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *