ОСТАННІ НОВИНИ

НАК “Нафтогаз України” розробляє єдину ціну на природний газ для населення

|

Робоча група НАК “Нафтогаз України” розробляє єдину цінову політику на природний газ для населення, передає прес-служба компанії. Аналіз та перегляд цінової політики проводиться з метою зменшення тарифів на газ для населення та усунення зловживань з боку газопостачальних організацій (облгазів) у регіонах України при підрахунку спожитих обсягів газу.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 8.12.06 №1697 “Про заходи щодо подальшого вдосконалення механізму забезпечення природним газом вітчизняних споживачів” НКРЕ за погодженням з Мінекономіки з 1 січня 2007 року запровадила роздрібні ціни на природний газ для населення, диференційовані в залежності від річного обсягу споживання.

Проте протягом лише перших трьох місяців функціонування диференційованої системи оплати спожитого природного газу були зафіксовані численні звернення та скарги громадян на діяльність облгазів. Перевірка, проведена НАК “Нафтогаз України”, засвідчила багаторазові факти порушень з боку облгазів при нарахуванні споживачам завищених обсягів і, відповідно, завищених сум до оплати за природний газ.

Як зазначено у прес-релізі, маніпуляції облгазів із обсягами спожитого палива призвели до дестабілізації ситуації у ланцюжку взаємодії “постачальник газу – населення”. Особливу увагу НАК “Нафтогаз України” звертає на ріст заборгованості за спожитий газ, який виник через неможливість багатьох громадян оплачувати відверто завищені обсяги палива. Відповідальними за нарахування є регіональні підприємства із газопостачання та газифікації. Проте, з метою уникнення відповідальності, приватні облгази перекладають відповідальність за власні порушення на державні газові компанії та державні органи.

З метою посилення державного контролю над роботою підприємств із газопостачання та газифікації і впорядкування відносин між постачальником та споживачами палива робоча група НАК “Нафтогаз України” запропонувала програму вирішення кризової ситуації. План дій НАК “Нафтогаз України” дозволить населенню зменшити суми платежів за паливо та виправити проблему низького рівня платежів за спожитий газ, що склалася з вини і недбалого ставлення облгазів.

Програма передбачає встановлення єдиної ціни на природний газ для населення, що унеможливить порушення з боку облгазів. Також компанія здійснить для соціально незахищених верств населення заміну застарілих опалювальних котлів (типів КЧМ, КС, АГВ, АОГВ) та встановлення нових енергозберігаючих систем опалення. Впровадження цих заходів дасть змогу населенню заощадити природний газ на опалення помешкань більше ніж на 2 млрд. куб. м.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *