ОСТАННІ НОВИНИ

Обласні осередки НСНУ та «Батьківщини» спростовують рішення стосовно демонтажу пам’ятників

|

Львівські обласні організації „Народного Союзу Наша Україна” та Всеукраїнського Об’єднання „Батьківщина” заявляють, що інформація стосовно демонтажу у Львові будь-яких пам’ятників чи пам’ятних знаків не відповідає дійсності. «Жодного подібного рішення Львівська міська рада не ухвалювала», – стверджують голови обласних осередків партій.

«Засоби масової інформації України та інших країн поширили повідомлення щодо прийняття Львівською міською радою рішення „про демонтаж радянських пам’ятників у Львові”. 10 травня під час сесійного засідання ЛМР фракція ВО „Свобода” Львівської міської ради виступила з ініціативою: 1. Створити тимчасову контрольну депутатську комісію для визначення переліку пам’ятників та символів, які необхідно демонтувати у м. Львові; 2. Доручити депутатській комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища спільно з управлінням архітектури розробити механізм демонтажу пам’ятників і символів іноземного панування. Тобто, йшлося лише про визначення пам’ятників та пам’ятних знаків, які можна потрактувати як символи більшовицько-тоталітарного режиму. У жодному разі у заяві не йшлося про пам’ятники, присвячені перемозі над фашизмом, а також про пам’ятники та пам’ятні знаки, споруджені на похованнях солдат радянської армії, які загинули під час ІІ Світової війни», – зазначено у заяві ЛОО НСНУ та ВО «Батьківщина»

«Вважаємо, що провокаційні заяви окремих політиків та недобросовісність деяких медіа мають на меті у викривленому світлі показати настрої, які панують серед мешканців України та Львівщини. Роздмухати протистояння та використати його у своїх інтересах, зірвати процес пошуку компромісу між політичними силами в Україні, не допустити порозуміння між ветеранами – воїнами Радянської армії та вояками УПА. Заявляємо, що обласні організації „Народного Союзу Наша Україна” та Всеукраїнського Об’єднання „Батьківщина” будуть рішуче протидіяти усім спробам, які шкодять консолідації українського суспільства, підривають міжнародний авторитет Української держави та м. Львова», – зазначено у заяві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *