ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович вважає, що Ющенко порушив домовленості

|

Указ Президента про звільнення судді Конституційного Суду Володимира Іващенка не відповідає останнім домовленостям щодо виходу з політичної кризи, досягнутим прем’єр-міністром і Президентом в ході зустрічі у п’ятницю 4 травня. Про це заявив прем’єр-міністр Віктор Янукович, повідомила «proUA» прес-служба уряду.

«Указ не лише не відповідає нашим домовленостям з Президентом про «нульовий варіант» виходу з кризи і поверненню до правового поля, а й у черговий раз засвідчує ігнорування Президентом в односторонньому порядку досягнутих нами домовленостей», – сказав він.

За словами Януковича, раніше підписані укази Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, «які призвели до блокування роботи законодавчої гілки влади, неприкритий тиск на суддів Конституційного Суду, і врешті – звільнення суддів Конституційного Суду, – все це призвело до гострої політичної кризи і громадянського протистояння».

Янукович вважає, що такі дії Президента порушують основоположні принципи демократії, і, зокрема, найголовніший – дотримання верховенства права.

«Звільнення ще одного судді Конституційного Суду Володимира Іващенка – це ще один і дуже небезпечний крок до блокування роботи Конституційного Суду і судової гілки влади. Це в черговий раз порушує всі наші домовленості з Президентом», – зазначив Янукович.

Прем’єр-міністр звертається до керівництва країн-сусідів України: Європейського Союзу і Росії негайно виступити міжнародними посередниками у переговорах з врегулювання політичної кризи. «Подальша нейтральна позиція наших стратегічних партнерів не сприяє вирішенню політичного конфлікту і лише додає впевненості Президенту у його протизаконних діях», – заявив він.

«Якщо ситуація і надалі розвиватиметься так, як зараз, то це призведе до загострення громадянського протистояння і посилить небезпеку розколу країни», – наголошує Віктор Янукович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *