ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові будуть «Віртуози»

|

XXVI Міжнародний фестиваль музичного мистецтва “Віртуози” відбуватиметься у Львові від 11 до 27 травня. Один за найстаріших мистецьких заходів України розпочнеться масштабним твором – 24 каприси для симфонічного оркестру Ніколо Паганіні в сучасній обробці Мирослава Скорика. Твір виконуватиме Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії.

Як зазначив директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп, він вважає, що сузір’я “зірок” цьогорічного фестивалю є яскравішим, аніж на попередніх імпрезах. “Але це лише моя думка і я не хотів би робити оцінок, особливо перед початком фестивалю, – додав він. – Загалом вважаю, що виконавське мистецтво – це не те, що можна поставити на вагу і зважити чи порівняти. Кожен фестиваль мав своїх “зірок”.

У XXVI Міжнародному фестивалі музичного мистецтва “Віртуози” візьме участь чимало відомих солістів. Зокрема, це Адам Водніцкі, Патрік Мессіна, Олег Криса, Міхаіл Вайман, Наталія Райтель-Цайтц, Діна Йоффе, Ольга Пасічник… Приїде також Молодіжний симфонічний оркестр “II mosaico”, оркестр “INSO- Львів” та “K&K Philarmoniker”.

Окрім відкриття, ще одним сюрпризом цьогорічних “Віртуозів” стане День Пінзеля. 12 травня у Львівському будинку органної та камерної музики відбудуться два концерти “Музикалії для Пінзеля”, на яких можна буде не лише почути вишукану давню музику, а й побачити проекцію робіт скульптора. Ще однією особливістю буде відзначення річниці Йоганеса Брамса.

На проведення цьогорічного фестивалю ЛОДА виділила 80 тис. грн., Львівська міська рада – 50 тис. грн. і ще третину суми надали спонсори. “Не можу сказати, що цих грошей повністю вистачить, але ми розраховуємо ще й на власні надходження від продажу квитків, які коштуватимуть 10-50 грн.”, – наголосив Володимир Сивохіп. Повідомляє ZAXID.NET

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *