ОСТАННІ НОВИНИ

До Польщі вивезли архів ОУН

|

Два місяці тому з України вивезли унікальну знахідку – архів надрайонового проводу ОУН. За інформацією керівника громадської організації «Сумління» Мар’яна Вахули, до цього можуть бути причетні «дуже відомі на Львівщині прізвища».

«Ми отримали інформацію, що на території Брюхович на власній дачі люди знайшли архів надрайонового проводу ОУН. Він містить матеріали від 1926 до 1955 року. Згодом він був вивезений на територію Польщі», – розповів Мар ’ ян Вахула.

За його даними в архіві містяться документи служби безпеки ОУН та списки людей, діти яких «мають пряме відношення до обласних посадовців». «Це можуть бути дуже відомі прізвища. Архів могли вивезти для того, щоб приховати нюанси з біографії своїх родичів або ж з метою шантажу. Не виключено, що в архіві містяться списки енкаведистів», – додав М. Вахула.

Як розповів керівник ГО «Сумління», його організація наразі не зверталася до прокуратури. Вони намагаються домовитися про повернення на територію України унікальної знахідки через посередників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *