ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові закінчився перший день показу «Галицьких сезонів мод»

|

У Львівському нічному клубі «Пікассо» вчора, 5 травня, відбувся перший день показу «Галицьких сезонів мод «Fashion line». Під час дійства, яке зібрало справжніх поціновувачів сучасної моди, можна було побачили вісім колекцій одягу, виконаних у стилі етно-фешн. Усі роботи зроблені руками молодих львівських дизайнерів – випускників Львівської національної академії мистецтв.

Понад годину моделі у різноманітних вбраннях із вкрапленнями національних орнаментів, дефілювали сценою клубу. Розпочався показ колекцією молодої дизайнерки Олесі Парути, яка представила підбірку одягу в козацькому стилі. До речі, хлопці-моделі, які демонстрували цей одяг, – учасники асоціації бойового гопака. Під час колекції вони похизувалися своєю майстерністю поводження з козацькою зброєю: шаблями, сокирами. Наступною на сцені з’явилася колекція верхнього одягу за мотивами західних регіонів «Подих весни», у якій дизайнерка Катерина Кримковська використовувала вовну і м’які тканини.

Хоча кожна колекція відрізнялася своєю особливістю, проте показ єдиного представника чоловічої половини – дизайнера Петра Несторенко-Ланька справді вразив своєю оригінальністю. До речі, у 2005 році Петро брав участь в «Українських сезонах мод» у Києві. Учора ж у «Ружому цвіті» Несторенко-Ланька можна було побачити десять моделей одягу, виконаного за мотивами народної творчості в поєднанні з діловим стилем.

Дефілювали по сцені також моделі в шкіряному одязі, розписаному орнаментами на кшталт трипільської культури (колекція «Коли місяць зійде» Софії Панчишин). Тут можна було побачити одяг, виконаний за символами вертепу або ж призначений для сучасної сильної вольової жінки. Оригінальністю також відзначилася колекція двох молодих львівських дизайнерок Олени Болдирєвої та Олени Стецик «Там, де хмари». Дівчата продемонстрували моделі одягу у форматі культури народів Кавказу.

Дійство на честь її величності Моди тривало не довго, не мало – понад годину. По завершенню першого дня присутні таки лишилися задоволені і приємно вражені, незважаючи на те, що показ спізнився майже на цілу годину. Щодо організації заходу, то вона могла би бути кращого. Хоча це лише перший показ «Галицьких сезонів мод», а першопрохідцям прийнято вибачати.

Сьогодні – дубль № 2. Організатори знову обіцяють справжню феєрію моди та краси, під час якої демонструватимуть моделі класичного і клубного одягу – гламур-фешн. У ньому візьмуть участь п’ятеро львівських дизайнерів і двоє польських. Крім того, організатори заходу обіцяють, що перший день «Галицьких сезонів мод «Fashion line» завершить колекція відомої української дизайнерки Анни Бабенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *