ОСТАННІ НОВИНИ

Конституцію знову змінять?

|

Для обговорення робочої групи винесено пакет документів, серед яких підготовка нових змін до Конституції. Про це повідомила на прес-конференції в суботу лідер БЮТ Юлія Тимошенко. “Обидві сторони погодилися на паритетних умовах робочу групу щодо розробки нової Конституції”, – зазначила вона.

За словами Тимошенко, ця група “буде працювати і перед достроковими виборами, і після виборів, щоб відпрацювати нову редакцію Конституції”.

Крім того, лідер БЮТ відзначила необхідність “внести мінімальні зміни до виборчого законодавства, щоб вибори були чесними, проходили в нормальні терміни, щоб не допустити фальсифікацій і хаосу зі списками”.

Вона також повідомила, що в робочій групі йде обговорення прийняття “пакету законопроектів про статус народного депутата, що посилює відповідальність за перехід з однієї команди в іншу на корупційній мотивації”.

Крім того, за її словами, робоча група думає над тим, щоб підготувати звернення від імені президента, уряду та Верховної Ради до Конституційного суду, “щоб завершити розгляд подання щодо імперативного мандату”.

Також темою обговорення є реформа судової системи та узаконення Універсалу національної єдності. За її словами, коли Універсал набуде статус закону, “вже не буде можливості зраджувати в переговорному процесі і потім”.

Крім того, Тимошенко вказала на необхідність внесення змін до закону про Кабмін та визначення статусу парламентської опозиції.

“Нікого не задовольняє склад ЦВК, який зірвав вибори і фактично є безвідповідальним у своїй більшості і є неефективним”, – сказала також вона. Темою обговорення, відзначила Тимошенко, є питання формування ЦВК та представництва в ній політичних сил.

Також темою обговорення робочої групи є зняття недоторканності й пільг із народних депутатів, передає Українська правда.

За словами Тимошенко, “набирається достатньо конструктивний дуже важливий пакет домовленостей”.

Вона зазначила, що насправді пакет домовленостей ще ширший і він буде ділитися на дві частини. “Перша – це ті документи, які можна прийняти досить швидко. А змін до Конституції, відпрацювання нової редакції закону про судоустрій починають розроблятися, і процес буде продовжуватися і під час, і після виборів”, – зазначила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *