ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили виставку „Опалювальна техніка на твердому паливі”

|

24 квітня 2007 року в Палаці спорту „Україна” відбулося офіційне відкриття виставки „Опалювальна техніка на твердому паливі” за участю голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника, передає прес-служба ЛОДА. Виставку також відвідали голови районних адміністрацій і районних рад, голови міст районного значення та сільські голови.


У вступному слові Петро Олійник наголосив на важливості впровадження в побут новітніх енергозберігальних технологій. За його словами, запаси нафти і газу з кожним роком зменшуються, а ціни на них, відповідно, збільшується, тому потрібно переходити на використання альтернативних джерел палива.


”Цього року в бюджеті закладено 180 млн. грн. на реформування житлово-комунального господарства та 44 млн. грн. на впровадження енергозберігальних технологій,” – повідомив керівник області.

Щоб стимулювати впровадження енергозберігальних заходів серед населення, облдержадміністрація розробила механізм часткової компенсації процентів за кредитами, наданими на заходи з енергозбереження. Цей механізм передбачає відшкодування 15% річних за кредитами, наданими кредитно-фінансовими установами на реалізацію енергоощадних заходів. До таких заходів, зокрема, відносять утеплення стін будинків, підлоги, горищ та дахів; встановлення рекуператорів тепла; заміна вікон, вхідних дверей та віконно-балконних конструкцій; встановлення і реконструкція електроопалення за енергоощадними технологіями систем «ЕЛЕКТРОПІК»; встановлення індивідуальних систем опалення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *