ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині з’явиться вже четвертий медіа-ліс

|

Уже четвертий медіа-ліс з’явиться завтра на Львівщині, у Рава-Руському лісництві. Уперше садіння журналістського лісу було організовано з ініціативи Львівського прес-клубу реформ та Львівського обласного управління лісового господарства у Бібрці на Перемишлянщині п’ять років тому, у 2002 р. Пізніше такі медіа-ліси з’явилися в Золочеві та Рудках.

Проводять організатори таку акцію в рамках загальноукраїнської еколого-просвітницької акції «Майбутнє лісу у твої руках» та «Зелений паросток майбутнього». Участь у цьому заході вперше візьмуть також лісівники з Польщі.


Відтак садіння журналістського лісу стало традицією не лише в Україні: вона перетнула кордон і 2004 року вперше медійний ліс українські, польські, чеські, словацькі та журналісти інших європейських держав, як символ євроінтеграції, заклали в Ломні (Польща).

Журналістський десант з українського боку, який фінансово спорядив Український освітній центр реформ (УОЦР – столична структура Львівського прес-клубу реформ), тоді налічував 55 осіб – представників усіх республіканських та місцевих ЗМІ, що працюють у регіоні.

Планують, що участь у заході візьмуть голова ЛОДА Петро Олійник, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека, ректор Національного лісотехнічного університету Юрій Туниця, директор Інституту Карпат НАН України Михайло Голубець, начальник державної екологічної інспекції Степан Столярський, прокурор природоохоронної прокуратури Володимир Гринкевич, прокурор Львівської області Анатолій Пришко та начальник відділу нагляду за додержанням природоохоронного законодавства Мирослава Скоболо.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *