ОСТАННІ НОВИНИ

Заборона ввезення м’яса в Україну є добрим кроком Кабміну – Іван Стефанишин

|

Кабінет Міністрів заборонив ввозити в Україну м`ясо і субпродукти з-за кордону до 1 вересня 2007 року. Заступник голови Львівської облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу Іван Стефанишин вважає, що це сприятиме розвитку українських товаровиробників.

«Ввезене з-за кордону м`ясо душить власного товаровиробника. Ми потерпаємо від іноземного продукту, який своєю низькою ціною придушує власний ринок. Так ми можемо втратити внутрішній ринок», – зазначив Іван Стефанишин у коментарі ЗІКу.

За словами Івана Стефанишина, уся проблема з іноземним м’ясом полягає у тому, що воно надходить в Україну за непрозорими схемами, вартістю 3,5 грн/кг, тоді як у ЄС закупівельна ціна на м’ясопродукти в середньому становить один долар. «Українські товаровиробники просто не можуть конкурувати з такими цінами, які навіть не покривають їхніх затрат», – каже Іван Стефанишин.

«Така заборона має тривати принаймні доти, доки в Україні не буде прийнято нового закону про систему оподаткування, митні стягнення та інше. Такий закон мав би контролювати ввезення іноземних продуктів за прозорими схемами. Проект такого закону вже лежить 3 роки і його не розглядають», – повідомив заступник голови Львівської облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *