ОСТАННІ НОВИНИ

Представництво Держпідприємництва вимагає у облради скасувати рішення щодо оренди майна

|

Представництво Держпідприємництва України у Львівській області вимагає від Львівської обласної ради скасувати рішення від 14 березня 2007 року № 207 «Про застосування Методики розрахунку орендної плати за нерухоме майно спільної власності територіальних громад області». Лист з такою вимогою вже скеровано голові Львівської обласної ради Мирославу Сенику.

Як повідомляє представництво Держпідприємництва, якщо вимоги не виконуватимуть, представництво звернеться у Прокуратуру області.

«Ми змушені вдатися до такого кроку, оскільки рішення, яке прийняла Львівська обласна рада, є регуляторним актом і не пройшло відповідної процедури, передбаченої Законом України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності», – розповів голова Представництва Держпідприємництва України у Львівській області, радник голови Держпідприємництва України Ярослав Кашуба.

За його словами, посадові особи, які готували проект рішення, проігнорували низку вимог закону. Вони не врахували, що нема економічного обґрунтування розрахунку орендної плати в напрямі збільшення, крім того, проект рішення не пройшов обговорення підприємцями та не був поданий на погодження у Представництво Держпідприємництва України у Львівській області.

«Ми вже маємо звернення від підприємців, які займаються готельним бізнесом та працюють у приміщеннях, які вони орендують у Львівської обласної ради, – вони не в змозі сплачувати нові орендні ставки. Це рішення витіснить їх із ринку і може призвести до краху їхніх підприємств», – наголосив Ярослав Кашуба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *