ОСТАННІ НОВИНИ

Ажіотаж довкола «Львівприладу» не дозволив продати підприємство дорожче – Горлач

|

«Львівприлад» можна було би продати дорожче, якби не ажіотаж довкола підприємства, – переконана голова регіонального відділення Фонду держмайна у Львівській області Наталія Горлач. Погрози на адресу учасників аукціону та працівників ФДМУ взагалі поставили під сумнів продаж підприємства.

«Будь-який бізнесмен хоче, щоби його бізнес розвивався в нормальному середовищі. Дуже серйозно на ціну аукціону вплинув зовнішній фактор. Той ажіотаж, який було розгорнуто довкола «Львівприладу», розпочався ще на стадії прийому заяв. Депутати облради коментували все дуже «яскраво». Антимонопольний комітет і прокуратура перевіряли відділення фонду держмайна. Робили все, щоби зірвати аукціон. Відтак, його проведення було під загрозою зриву», – розповіла пані Горлач.

Позмагатись за «Львівприлад» в аукціоні виявили бажання шість фірм, із яких лише двоє мали документи, що відповідали кваліфікаційним вимогам.

За словами пані Горлач, протягом місяця покупець – ТзОВ «Фірма «Північ ЛТД», що придбала підприємство – зобов’язаний визначитись: залишити «Львівприлад» державним підприємством, ліквідувати шляхом реорганізації чи створити якусь іншу юридичну особу.

Дивним, на думку Н. Горлач, є той факт, що під стіни аукціонного центру, де продавали «Львівприлад», прийшли студенти з паспортами, у яких було по 50 гривень. Усі молоді люди 1987-1989 року народження. «Завдання їх, вочевидь, було зірвати аукціон, бо вони по сигналу кричали “ Ганьба! ” », – припустила вона.

Прохання учасників аукціону знизити ціну Наталія Горлач пояснила тим, що положення передбачає зниження ціни комплексу на 10 відсотків, якщо покупці не виявляють бажання купляти об’єкт.

Нагадаємо, що минулої п ’ ятниці, 30 березня, на аукціоні було продано за стартовою ціною 16 млн. 825 тис.680 грн. цілісний майновий комплекс Державного підприємства «Львівприлад». РВ ФДМУ Львівщини став учасником п’яти судових справ, пов’язаних із приватизацією підприємства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *