ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко зустрівся з Януковичем

|

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із Прем`єр-міністром України Віктором Януковичем, передає прес-служба Президента України. Головне питання, що обговорювалося під час зустрічі, – забезпечення неухильного виконання Указу Президента України про дострокові вибори Верховної Ради України. Віктор Ющенко наголосив, що відповідно до Конституції України, Укази Президента є обов`язковими до виконання на території України.

В.Ющенко також відзначив, що чинний на сьогодні склад ЦВК довів, що спроможний організувати демократичні вибори. Повернення ж попереднього складу ЦВК, підкреслив Президент, визнаного у судовому порядку таким, що був причетний до фальсифікацій виборів-2004, є не тільки незаконним, а й аморальним. Глава держави наголосив, що Уряд не є політичною силою і не може прикриватись рішенням Верховної Ради, а відповідно до Указу має здійснити належні кроки для забезпечення діяльності ЦВК.

Окремої уваги на зустрічі було надано питанню забезпечення фінансування Урядом позачергових виборів.

Віктор Ющенко також наголосив, що як Головнокомандувач Збройних Сил України, не допустить «силового» сценарію розвитку ситуації. «Мирні виступи громадян свідчать про зростання рівня демократії в нашій країні. Ви це публічно визнали, то будьте щирими до кінця», – підкреслив Президент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *