ОСТАННІ НОВИНИ

„Опора” вимагає передати владу народу

|

Громадянська мережа ОПОРА не підтримує жодну з політичних сил і наполягає на передачі влади народу шляхом прямих парламентських виборів. Про це йдеться у заяві ОПОРИ з приводу політичної ситуації в країні, що склалася після розпуску президентом парламенту. Подаємо текст заяви:

„Ми не підтримуємо жодну політичну силу і категорично наполягаємо на передачі влади шляхом загальних, прямих і таємних парламентських виборів її безпосередньому носієві — народу, який єдиний володіє правом делегувати владні повноваження.

Неспроможність парламенту вирішувати нагальні проблеми держави, штучне роздмухування різного ґатунку протистоянь у суспільстві, відкрите нехтування інтересами держави та народу, викривлення волевиявлення виборців, довільне трактування Конституції, системне порушення суспільних угод та намагання узурпувати владу стали основою для суспільної переоцінки вчинків українського парламенту. Ми закликаємо політичні сили самостійно прийняти рішення про розпуск парламенту та передати право керівництва державою громадянам через загальні, прямі і таємні вибори.

Політична криза є тягарем для громадян та загрожує їх основним свободам. Повну відповідальність за політичну ситуацію 2007 року несуть обидва політичні табори, що стали основними фігурантами тривалого політичного протистояння. Безкомпромісність щодо питань розподілу владних портфелів та байдужість до проблем пересічних громадян стали причиною переоцінки діяльності українських парламенту.

Закликаємо владу та опозицію не маніпулювати протестними настроями громадян, подолати власні амбіції та дати можливість народові скористатися правом на цивілізований вибір.

Ми усвідомлюємо, що перевибори не стануть моментом зламу, а політики не зміняться, якщо народ України не візьме на себе відповідальність за ситуацію в державі та перевиховання діючих політичних сил. Громадянська мережа ОПОРА наголошує на необхідності системного та безкомпромісного громадського контролю за політичною ситуацією в Україні та майбутніми виборами, усвідомленої оцінки та публічного осуду неодноразово дискредитованих в суспільстві ідей, програм та облич.

Тому Громадянська мережа ОПОРА:

• категорично наполягає на передачі шляхом загальних, прямих і таємних парламентських виборів влади її безпосередньому носієві — народу;

• не підтримує жодну політичну силу;

• вимагає згоди всіх політичних сил на громадську люстрацію виборчих списків;

• закликає владу та опозицію припинити небезпечні політичні маніпуляції;

• закликає політиків довіритися власному народові;

• закликає громадян взяти відповідальність за долю держави на себе.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *