ОСТАННІ НОВИНИ

Українці можуть чекати спрощення візового режиму з ЄС з другого півріччя

|

Спрощений порядок отримання віз до країн ЄС для певних категорій громадян України може набути чинності вже з другого півріччя цього року. Про це сьогодні під час засідання Центру політичного прогнозування газети „Високий Замок” повідомив посол Німеччини в Україні Райнгард Шеферс. „Я не можу назвати точної дати, з огляду на те, що в процесі задіяні парламенти ЄС та України, але це полегшення має настати у другій половині цього року” – сказав він.

За словами посла, він сподівається нате, що після невеликих бюрократичних процедур під час саміту ЄС-Україна в червні ця угода має бути підписана. Її обов’язково має ратифікувати український парламент, а Європарламент має її взяти до уваги.

Також посол спростував закиди про те, що отримати німецьку візу стає все важче, рівно ж як і дізнатися про причини відмови у її видачі. Він підкреслив, що із 140 тисяч подань минулого року 130 тисяч осіб отримали візи, а відмовили тільки 10 тисячам або ж 8%. Дипломат делікатно пояснив, що це передовсім пов’язано із тим, що громадяни України не завжди правильно вказують мету поїздки, відтак отримують відмови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *