ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські енергетики облаштовують «домівки» для лелек

|

Львівські енергетики облаштовують «домівки» для лелек. Зокрема, протягом цієї зими енергетики переобладнали 70 лелечих домівок, встановивши платформи для гнізд на опорах повітряних ліній електропередач.

Зазвичай, лелеки гніздяться на електричних опорах, що становить загрозу як для лелек, так і для ліній електропередач. Перші спроби вильоту молодих птахів з гнізд, часто призводять до зіткнення їх з проводами. Як наслідок виникає замикання в електромережі та відбуваються збої в електропостачанні, гинуть й птахи.

Аби вирішити цю проблему, ВАТ “Львівобленерго” самотужки виготовляє та встановлює основи під гнізда, на які переносить рештки старого гнізда, що було на опорі. Відповідно лелеки, коли повертаються, вже самі добудовують свої помешкання. До того ж на лінії електропередач, які розташовані під новою оселею для лелек, накладають ізоляційні трубки, що захищають проводи від лелечого посліду, а також зберігають життя молодим бузькам.

На сьогодні Яворівщина має 30 гнізд, на яких вже з ранньої весни чути лелече клекотіння. Уперше змонтували десяток нових осель для бузьків й енергетики Миколаївського РЕМ.

ВАТ „Львівобленерго” встановлює штучні гнізда для лелек на опорах ліній електропередачі власними силами та коштом. Платформи (основи для гнізд) виготовляють у структурній одиниці Товариства – „Львівенергоналадці”. Вартість однієї платформи понад 900 грн. За два попередні роки було виготовлено та встановлено понад 20-ть штучних гнізд для лелек.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *