ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком не може видавати дозволи на розміщення об’єктів торгівлі

|

Виконком міськради не може видавати дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, бо це не передбачено законодавством України, заявив голова представництва Держпідприємництва України у Львівській області Ярослав Кашуба. Так він прокоментував слова директора департаменту економічної політики львівської міської ради Олега Синютки щодо положення “Про розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності у м. Львові, порядку надання дозволів на розміщення об’єктів дрібн o роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг”.

«Виконком, при бажанні, може видавати дозвіл на експлуатацію об’єктів, що передбачено ЗУ “Про благоустрій населених пунктів”, – сказав Я.Кашуба

Згідно з частиною другою ст. 11 «Прикінцеві положення» Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» закони та інші нормативно-правові акти, прийняті до набрання чинності цим Законом, діють у частині, що не суперечить йому.

Відповідно до абзацу другого частини першої ст. 4 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» виключно законами, які регулюють відносини, пов’язані з одержанням документів дозвільного характеру, встановлюється необхідність одержання документа дозвільного характеру.

Дозвіл на розміщення об’єктів торгівлі, механізм справляння, порядок та граничний розмір цього збору передбачений ст.17 Декрету Кабінету Міністрів України «Про місцеві податки і збори» від 20.05.1993р. №56-93, цей нормативно-правовий акт не є законом, тому відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» немає правових підстав для одержання суб’єктами господарювання такого дозволу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *