ОСТАННІ НОВИНИ

Молочну галузь Львівщини врятує штучне осіменіння

|

Неконтрольований ринок молока вибиває молочну галузь Львівщини з колії. Заступник голови Львівської облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу Іван Стефанишин впевнений, що проблему напливу молока в літній період можна вирішити штучним осіменінням корів.

«Це абсолютно об ’ єктивні речі, які залежать від технології. Але важливо те, як нас зрозуміють власники, які фактично не уявляють, що такі процеси можна регулювати. Усі знають, що молоко має бути в травні-червні. Але це не європейський підхід, бо ми фактично самі собі забиваємо гола, утрачаючи кошти через низькі ціни на молоко», – стверджує Іван Стефанишин.

Виправити ситуацію, на думку заступника голови ЛОДА, можна буде тоді, коли кошти, які виділяють з обласного бюджету на штучне осіменіння, будуть більшими. «Якщо завдяки штучному осіменінню ми досягнемо продуктивності корів протягом року, то проблему буде вирішено. Великого напливу молока влітку не буде – і ми зможемо розтягнути його на осінь і зиму», – впевнений Іван Стефанишин.

За його ж даними, у літній період, коли йде серйозний потік молока, реалізація продукції молочної галузі на Львівщині падає в 1,4 раза.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *