ОСТАННІ НОВИНИ

Політики мають об’єднатися і працювати для блага України - Кваснєвський

|

Колишній президент Польщі Алєксандр Кваснєвський радить українським політикам об’єднатися і працювати для інтересів народу і держави. Про це він сказав сьогодні під час зустрічі з інтелігенцією і журналістами, що проходить зараз у Палаці Потоцьких.

За словами А.Кваснєвського, Україна є частиною Європи і він завжди це пропагує під час своїх міжнародних зустрічей. Однак є кілька проблем, які необхідно вирішити і на які українці мусять зважати.

Перша проблема – це те, що частина європейських держав розглядає інтеграцію України до ЄЕС і НАТО крізь призму стосунків з Росією. За його словами, деякі європейські країни думають над тим чи не буде євроінтеграція України шкодити їх стосункам з Росією.

Друга проблема – втома старих членів ЄЕС від розширення європейського союзу. Деякі країни відчувають розчарування від того, що приєднання нових членів до ЄЕС спричинить низку проблем.

Третя проблема – це сама Україна. «А найбільшою проблемою України при вступі до ЄЕС є не Росія і не Польща, а сама Україна», – сказав він.

За його словами, українці повинні швидше реагувати на події, які відбуваються у світі стосуються в України, а по друге, і найголовніше, вони повинні незважаючи на політичні вподобання об’єднатися і працювати на благо своєї країни.

Кваснєвський підкреслив, що ситуація, яка зараз склалася в Україні, коли президент представляє одну політичну силу а прем’єр іншу не є чимось дивним. Так бувало у Польщі і Франції. «Я свого часу 5 років пропрацював з урядом зі свого політичного табору, а 5 років довелося працювати з політичними опонентами», – підкреслив він.

За його словами, Україна повинна подавати чіткі і зрозумілі сигнали для Європи ,а її політика має бути передбачуваною і прогнозованою. Він підкреслив, що інтеграція в Європу є найкращим виходом з ситуації, бо Україна не може довго перебувати в шпагаті між Росією і Європою. «Політика нейтралітету вже не актуальна для сучасного світу» – наголосив він.

Провідн ий політик ЄС, Президент Польщі (1995-2005) Алєксандр Кваснєвський бере участь в «Європейському дебатному форумі», що проходитиме у Львові, Дніпропетровську та Донецьку 26-28 березня.

Організували єврофорум «Ялтинська Європейська Стратегія» ( YES ) – міжнародна неурядова мережа, яка об’єднує депутатів парламентів, лідерів бізнесу і науковців провідних європейських країн і має на меті сприяти входженню України до Європейськго Союзу, та Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *