ОСТАННІ НОВИНИ

Віруючі штурмом взяли балкон Будинку органної музики

|

Сьогодні невідомі захопили балкон Будинку органної музики. «До нас «підкотила» машина, з якої вийшли люди з величезною драбиною. Вони вилізли на балкон і встановили на ньому плакат з написом: «Ми віримо в Бога, голодуємо, поверніть нам костел св. Марії Магдалини!», – про це розповів директор Будинку органної музики п. Юліан Винницький.

За словами пана Винницького, люди, які поставили плакат про свою віру у Бога, полили пана Винницького добірною лайкою, передає ЗІК.

«Дії римо-католиків стали неконтрольованими. Наші концерти проходять у нервовому режимі. Через римо-католиків зірвана репетиція до концерту Шевченка. На нас чинився тиск, щоб Шевченківський концерт зовсім не відбувся у неділю. Графік проведення концертів та богослужінь повинен узгоджуватися обома конфліктуючими сторонами. На жаль, цього зараз немає. У той час, коли польська сторона провокує конфлікти, наша місцева влада мовчить», – сказав Юліан Винницький.

«Вчора до мене звернувся заступник начальника управління культури Львівської міської ради Юрій Кучерявий з «проханням» написати заяву про звільнення. Потребу написання такої заяви він обґрунтував тим, що я не справляюся з своєю роботою», – сказав пан Винницький, у якого після такої вимоги про звільнення значно погіршився стан здоров’я.

Нагадаємо, що 20 березня було скликано брифінг, де обговорювали врегулювання в юридичній площині згідно із чинним законодавством України питання перебування парафії в костелі святої Марії Магдалини, який орендує Будинок органної музики у балансоутримувача –міського управління охорони історичного середовища м. Львова. Приводом до скликання брифінгу став факт зриву парафіянами репетицій концертів запланованих на 16 і 17 березня. Іншою підставою для конфлікту між двома сторонами Будинком органної та камерної музики і парафією костелу св. Марії Магдалини Римо-католицької церкви є тривала відмова сплачувати борг за комунальні послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *