ОСТАННІ НОВИНИ

У Дністер розлилось дизпаливо

|

На Львівщині близько 50 літрів дизпалива через меліоративний канал потрапило у річку Дністер. Як повідомила прес-служба ГУ МНСУ у Львівській області, сьогодні з самого ранку почали надходити повідомлення про те, що на Дністрі в Миколаївському, Городоцькому та Жидачівському районах спостерігаються прояви плівки нафтопродукту на дзеркалі води.

Надзвичайними встановили, що вчора на меліоративному каналі, що впадає в ріку біля села Долобів Самбірського району, ліквідовувались наслідки несанкціонованої врізки. Врізку ліквідували, однак нафтопродукт (дизельне паливо) в приблизній кількості 150 літрів попав в меліоративний канал, що через 100 метрів впадає в річку Дністер. Орієнтовна кількість дизпалива, яке попало в річку становить 50 літрів, інша частина збирається двома гідрозатворами встановленими на меліоративний канал.

Наразі аварійно-відновлювальний пункт ЛВДС-1К ДП «ПрикарпатЗахідтранс» проводить збір нафтопродукту двома гідрозатворами встановленими на меліоративний канал безпосередньо біля місця витоку.

Працівники ГУ МНСУ Львівщини встановили бонові загородження в селі Розвадів Миколаївського району на відстані 43 км від місця витоку та готуються до встановлення такого ж загородження в селі Піддністряни Жидачівського району, що на відстані 70 км від місця витоку нафтопродукту.

Екологи збирають проби води та ґрунту на вміст нафтопродукту.

Зараз на місці працює 61 особа та 25 одиниць техніки.

Ситуацію особисто контролює начальник Головного управління МНС України в Львівській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Дмитровський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *