ОСТАННІ НОВИНИ

Судді та податківці обговорили захист державних інтересів у судах

|

«Круглий стіл» «Актуальність захисту інтересів держави в судових органах» відбувся у приміщенні обласної податкової за участю податківців та суддів різних рівнів, повідомляє відділ громадських зв’язків ДПА у Львівській області.

Учасники зустрічі обговорили проблемні питання, що виникають під час розгляду в судах справ за участю органів державної податкової служби, перспективи співпраці судової та виконавчої гілок влади, спрямованої на захист інтересів держави під час розгляду таких справ у судах.

Особливо учасники зупинилися на таких питаннях – суперечності, які виникають у справах про відшкодування ПДВ; причини, які зумовлюють надто тривалий розгляд справ; проблемні процесуальні питання, що нерідко заважають об’єктивному розгляду справ.

Як зазначив перший заступник голови ДПА у Львівській області Микола Князевич, цього року в судах Львівщини перебуває понад 2 тисячі справ на загальну суму понад 3 млрд грн. Сьогодні на користь органів державної податкової служби вирішено близько 300 справ на суму майже 200 млн грн.

Щодо проблемних питань, то склалася негативна практика, коли протягом розгляду судової справи та відповідно узгодження нарахованих сум суб’єкти господарювання переводять активи (внесок у статутний фонд, продаж та ін.) на новостворені підприємства, що у свою чергу унеможливлює стягнення до бюджетів коштів навіть у разі вирішення судової справи на користь ОДПС. Наступним кроком є банкрутство підприємства із значними сумами податкового боргу та, відповідно, недоотримання бюджетом коштів у великих розмірах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *