ОСТАННІ НОВИНИ

«Іскрі» не подобається торг з Киргизією щодо СОТ і лампочок

|

Світлотехнічна компанія „Іскра” вважає „некоректним” намір України скасувати антидемпінгове мито на киргизькі електролампи в обмін на підписання Киргизією двостороннього протоколу про доступ на ринку товарів і послуг, необхідних для вступу України в СОТ. Про це сказано в офіційній заяві прес-служби ВАТ „Іскра”, яка є в розпорядженні «proUA».

„Прив’язка підписання двостороннього протоколу про доступ на ринки товарів і послуг до „скасування” антидемпінгового мита є некоректною”, — сказано у заяві.

Компанія наголошує, що підстави для перегляду антидемпінгових заходів передбачено Законом „Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту” і сподівається, що в ситуації з киргизькими лампами його законодавчі норми не буде порушено.

У разі ж, якщо скасування антидемпінгового мита відбудеться на законних підставах, „Іскра” висловлює сподівання, що Майлуу-Сууйський електроламповий завод (Киргизія) у майбутньому не буде застосовувати в конкурентній боротьбі демпінг. В іншому разі обіцяє ініціювати нове антидемпінгове розслідування.

„Рецидив” демпінгу свідчитиме про лобіювання несумлінної конкуренції з боку уряду Киргизької Республіки, що не додасть йому авторитету в міжнародних організаціях, зокрема й у СОТ”, — сказано в заяві львівської компанії.

„Іскра” зазначає, що СОТ не вітає такого вияву несумлінної конкуренції, як демпінг.

Як повідомляли, Україна домовилася з Киргизією про підписання найближчими днями двостороннього протоколу про доступ до ринків товарів і послуг у межах вступу України до СОТ.

За словами заступника міністра економіки Валерія П’ятницького, Киргизія погодилася підписати документ в обмін на скасування Україною антидемпінгового мита на електролампи киргизького виробництва.

5-річне антидемпінгове мито на киргизькі лампи в розмірі 38,31% Україна ввела на підставі скарги „Іскри” 15 січня 2003 року.

„Іскра” — єдиний в Україні виробник ламп розжарювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *