ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник зустрівся із Генконсулом Румунії в Чернівцях

|

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник зустрівся сьогодні з Генеральним консулом Румунії в Чернівцях Ромео Синдулеску. Про це повідомляє офіційний сайт ЛОДА.

Сторони обговорили плани реалізації спільних проектів на 2007 рік у галузях економіки, культури та освіти. Голова ОДА запросив румунську сторону взяти участь у форумі „Туризм та рекреації”, який відбудеться у травні та Міжнародному економічному форумі в жовтні. Він також висловив підтримку в питанні проведення Днів Румунії у Львові.

Консул повідомив, що недавно відбувся візит румунської делегації на Львівський завод комунального транспорту, в рамках якого обговорено можливості постачання продукції цього підприємства на румунський ринок. Петро Олійник висловив підтримку спільному проекту та пообіцяв посприяти візиту делегації львівського підприємства до Румунії. Петро Олійник дав доручення відпрацювати можливості співробітництва між торгово-промисловими палатами Львівщини та румунських міст.

Серед іншого, Ромео Синдулеску озвучив пропозицію ввести викладання румунської мови у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Ромео Синдулеску розповів, що сьогодні він зустрінеться із керівництвом Жовківської РДА щодо проекту в галузі культури. Зокрема, йдеться про встановлення пам’ятної дошки на території монастиря оо. Василіян митрополиту Досифею, якого вважають засновником румунської мови. Тарас Батенко повідомив, що на стадії вирішення перебуває питання вибору місця та проекту для пам’ятної дошки.

У межах перебування Ромео Синдулеску на Львівщині відбудеться зустріч зі студентами з Румунії, які навчаються у Львівському університеті. Окрім цього, Генеральний консул Румунії в Чернівцях відвідає Національний академічний драматичний театр імені Марії Заньковецької та буде присутнім на прем’єрі вистави „Безіменна зірка”, режисером-постановником якої є відомий румунський драматург Міхай Себастьяну. Він повідомив, що учасників вистави буде запрошено до Румунії. Ромео Синдулеску зазначив, що ця подія сприяє поліпшенню взаємовідносин між державами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *