ОСТАННІ НОВИНИ

Кашуба пропонує звільнити забудовників від внеску на розвиток інфраструктури

|

Голова представництва–радник голови Держпідприємництва України у Львівській області Ярослава Кашуба пропонує звільнити забудовників Львова від внеску на розвиток соціальної інфраструктури. Про це йдеться в повідомленні представництва Держпідприємництва у Львівській області.

“Положення «Порядок визначення розміру інвестиційного внеску інвесторів (замовників) на розвиток соціальної інфраструктури м. Львова» ускладнить розвиток малого і середнього бізнесу у м. Львові. Фактично підприємцям нав’язують ще один обов’язковий платіж. На сьогодні розроблено проект Закону України «Про місцеві податки і збори», яким передбачається податок – будівельний збір. Отже, Львівська міська рада прийняттям такого інвестиційного внеску погіршить бізнес середовище у Львові. На Заході працюють над створенням платника податку, шукають шляхів притягнути інвестора, у нас же додаткові фінансові навантаження, які змушені будуть платити будівельні організації все одно впадуть на плечі простих львів’ян. Це відіб’ється на вартості квартир, а в нежитловому фонді на вартості послуг» – сказав він.

На думку Я.Кашуби, інвесторів слід повністю звільнити від внеску на розвиток соціальної інфраструктури, а додаткові кошти знайти на здешевлені усіх процедур, які пов’язані з будівництвом житла.

Також потрібно сказати, що виконавчий комітет Львівської міської ради вже вкотре при підготовці аналізу регуляторного впливу до проекту положення «Порядок визначення розміру інвестиційного внеску інвесторів (замовників) на розвиток соціальної інфраструктури м. Львова» порушує вимоги статті 8 Закону про регуляторну політику та постанови КМУ «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта» № 308 від 11.03.2004 р.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *