ЗАТ «ЛАЗ» дав згоду на вилучення земельної ділянки на Демнянській – Гуменчук

|

Заступник начальника управління земельних ресурсів та регулювання земельних відносин міської ради Ігор Гуменчук стверджує, що ЗАТ «ЛАЗ» свого часу дав згоду на вилучення земельної ділянки на вулиці Демнянській на користь компанії «Комфорт-Інвест». Про це він повідомив у коментарі прес-службі міської ради.

«Йдеться про земельну ділянку, яка була в користуванні ЗАТ „ЛАЗ”, і це підприємство дало згоду на її вилучення на користь інвестиційної компанії „Комфорт-Інвест”. На підставі цієї згоди компанія може у встановленому законом порядку виготовляти проектне відведення, що вона і зробила, у даному випадку – подала на розгляд сесії Львівської міської ради. 19 жовтня 2006 року прийнято першу ухвалу, яка надавала право компанії „Комфорт-Інвест” виготовляти проект відведення. В ухвалі був один цікавий пункт – під час підготовки проекту відведення врахувати інвестиційні зобов’язання щодо передачі квартир Львівській міській раді площею15 % загальної площі житлових квартир після будівництва житлового будинку. Тобто „Комфорт-Інвест” зобов’язана надати житлову площу для черговиків ЛМР, – сказав він.

За словами І. Гуменчука, тепер усе залежить від депутатів, оскільки вирішення питань землекористування належить виключно до компетенції сесії міської ради. «Хочу зазначити, що технічну документацію виготовлено у встановленому законом порядку, завізовано й оформлено належним чином», – наголосив чиновник.

Сьогодні майже триста працівників ЗКТ пікетували Львівську міську раду, аби блокувати питання сесії про передачу фірмі «Комфорт-Інвест» земельної ділянки на вулиці Демнянській.

Ця земельна ділянка, за словами організаторів пікету, належить заводу ще з 1989 року і на ній планували будувати житло для працівників ЛАЗу. Вимога пікетувальників – повернути землю.

Оргкомітет профспілки ЛАЗу та оргкомітет черговиків підприємства звертаються до народних обранців припинити корупцію в місті щодо розподілу землі. На сьогодні, за словами пікетувальників, прокуратура порушила кримінальну справу; експертизою встановлено підроблення документу; зафіксовано факт самовільного будівництва на цій ділянці; надіслано звернення до Генеральної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *