ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада звернулася до Бойка та «Укрнафти» з приводу зупинки видобутку нафти

|

Депутати Львівської обласної ради ухвалили звернення про міністра палива та енергетики Ю. Бойка і до правління «Укрнафти» з проханням скасувати рішення про призупинення видобутку нафти на родовищах Західної України. Зокрема, йдеться про Борислав та Східницю.

За словами депутата облради від БЮТ Романа Ілика, нафтовидобуванняв Бориславі триває понад 150 років. На його думку, зупинка видобутку вуглеводнів призведе до непрогнозованих і неконтрольованих катастрофічних процесів у будь-якому місці родовища.

Відтак депутати ухвалили звернення, за яке проголосували 76 депутатів, з вимогою скасувати рішення ВАТ «Укрнафта» щодо призупинення видобутку нафти на родовищах у Бориславі та Східниці, де такі дії,відповідно до технології видобутку і наукових підтверджень, можуть призвести до непередбачуваних техногенних наслідків.

Компанія «Укрнафта» прийняла рішення припинити з березня видобуток вуглеводнів у Західній України у зв’язку із суттєвим підвищенням рентної плати. Згідно з даними компанії, розмір рентної плативід початку цього року становить 1099 грн. за тонну нафти і газу, тоді як торікця сума становила 876 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *