ОСТАННІ НОВИНИ

13 березня деякі області через борг будуть без газу. Львівщини серед них немає

|

НАК “Нафтогаз України” вживатиме найжорсткіших заходів із метою виправлення критичної ситуації, що склалася у сфері розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) за спожитий природний газ. Як повідомила прес-служба НАК «Нафтогаз», з 13 березня Херсонська, Дніпропетровська, Закарпатська, Харківська, Вінницька та Луганська області, якщо не погасять борг, залишаться без газопостачання.

За підсумками січня-лютого підприємства теплокомуненерго оплатили лише 48% вартості отриманого газу. Загальний борг ТКЕ перед НАК “Нафтогаз України” від початку року перевищив 1,23 млрд. грн.

Обмеження газопостачання у разі непогашення заборгованості до 13 березня розпочнуться в Херсонській (оплачено лише 21% вартості спожитого газу), Дніпропетровській (33%), Закарпатській (35%), Харківській (43%), Вінницькій (48%) і Луганській (42%) областях, а також у містах Дніпропетровськ (20%), Макіївка (43%) і Кривий Ріг (40%). Підприємства ТКЕ залишатимуться відключеними від газопостачання до повного погашення наявної заборгованості. Загальний борг ТКЕ перелічених областей та міст складає 542,5 млн. грн., що становить 44% від загального по Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *