ОСТАННІ НОВИНИ

Американці профінансують український проект, який забезпечить країні економічне зростання

|

Американці висловили бажання профінансувати український проект, який передбачатиме у своїй суті подальше економічне зростання нашої країни. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції у Львові віце-президент корпорації «Виклик тисячоліття» Джон Гевко, організація готова надати Україні фінансову допомогу у вигляді гранту на реалізацію проекту. Він має допомогти зменшити в Україні рівень бідності і утвердити стале економічне зростання.

За словами Джона Гевки, Україна має сама вирішити, що це буде за програма, і які саме організації отримають фінансування. «Пропозиції надаються суто з українського боку, тому Україна сама визначає ті сфери, галузі, організації, які треба профінансувати», – додав Джон Гевко. Він розповів, що на запуск таких «компактових» програм корпорація витратить шість мільярдів доларів. У перелік країн, які мають можливість отримати гранди з цієї суми увійшло 25 країн з низьким та нижчим середнього рівнем доходів. У листопаді у цьому списку опинилася й Україна.

«Ми вже виділили три мільярди на проекти 11 країн», – розповів віце-президент корпорації «Виклик тисячоліття». За його словами, поки що рано говорити про конкретну суму, яку може отримати Україна, адже все залежить від нашої пропозиції. Реалізація проекту втілюватиметься протягом п’яти років, а запрацює він не скоріше ніж за рік, хоча часових рамок немає.

Щодо політичної залежності України від Америки під час реалізації цього проекту, то Джон Гевко запевнив, що її не буде. «Ми застосовуємо 16 незалежних індикаторів у виборі країн на фінансування програми, і Україна була прийнята саме на базі цих індикаторів», – підсумував Джон Гевко. На його думку, в Україні потрібно створити технічну групу на чолі з технічним керівником, яка готуватиме пропозиції щодо фінансування. Крім того, має бути й політичний керівник, який допомагатиме вирішувати певні політичні нюанси під час розробки програми.

Не менш важливою, на думку Гевка, є консультації з громадським сектором, адже запропонована Україною програма має відображати пріоритет громадян. Тому одразу після Львова віце-президент корпорації «Виклик тисячоліття» відвідає ще чотири українські міста, де зустрінеться з представниками місцевої влади, підприємцями, лідерами місцевих громад. Зокрема, він побуває у Одесі, Сімферополі, Дніпропетровську та Харкові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *