ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія хоче звільнити промисловців від інвестиційного внеску на соціальну інфраструктуру

|

Управління економіки Львівської міської ради пропонує звільнити промисловість від сплати інвестиційного внеску на розвиток соціальної інфраструктури. Про це повідомив в.о. начальника управління економіки Василь Цюник.

Сьогодні під час громадських слухань проекту «Положення про порядок визначення розміру інвестиційного внеску інвесторів на розвиток соціальної інфраструктури м. Львова» він сказав, що промислове виробництво і пов’язані з ним реконструкції, перепрофілювання та переоснащення пропонується взагалі звільнити від внеску на розвиток соціальної інфраструктури.

Характеризуючи проект Положення в цілому, Василь Цюник сказав, що воно спрямоване на захист інтересів фірм, які інвестують кошти в будівництво, реконструкцію і ремонт на теренах Львова.

«Це ключові моменти, які ми пропонуємо ухвалити на сесії Львівської міської ради», – заявив Василь Цюник.

Він також зауважив, що управління економіки приводить у відповідність до постанови Кабміну нормативні акти щодо обмеження граничного внеску на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. «Якщо за попередньою постановою Кабміну розмір інвестиційного внеску на розвиток соціальної інфраструктури складав 25 %, то сьогодні на житлове будівництво він обмежується 10%, на інші види робіт – 20%», – сказав він.

Щоправда, райдужну позицію представників Львівської міської ради розділяють не всі. Зокрема, Голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес Положення називає податком на наміри. «Підприємець хоче щось робити, вкладати свої гроші, а в нього наперед відбирають інтерес. Тому інвестори не йдуть в область, особливо у Львів. Нам треба відмовитися від такого збору, бо це крок назад», – впевнений Голова Асоціації роботодавців.

Критикує Положення і архітектор Михайло Ягольник. Він каже, що не розуміє впливу цього документа на економічне життя міста та не бачить в ньому суті молодіжної політики. «Тут не відображена суть молодіжної політики. А це наш завтрашній день. Якщо такі інвестиційні нормативи будуть застосовуватися для молоді, то вона повністю залишить місто, і в нас буде тільки пансіонат для перестарілих», – стверджує Михайло Ягольник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *