ОСТАННІ НОВИНИ

Польща готова розвивати нафтопровід «Одеса-Броди-Плоцьк»

|

Польща готова брати участьу розвитку нафтопроводу «Одеса-Броди-Плоцьк». Про це повідомила прес-секретар Президента Віктора Ющенка Ірина Ванникова з посиланням на двосторонні переговори в Плоцьку (Польща).

Зокрема, в ході переговорів Президент Польщі Лех Качинський заявив, що нафтопровід має стратегічне значення для Польщі і вона готова додати імпульсу для його розвитку, передає «proUA» із посиланням на «Українські новини».

Президенти домовилися в другій декаді травня провести міжнародну енергетичну конференцію, на яку запросити ще кілька країн.

Нагадаємо,наприкінці січня прем’єр-міністр Віктор Янукович відзначав пасивність європейських компанійв інвестуваннідобудови нафтопроводу «Одеса-Броди» до Плоцька (Польща).

Раніше Кабінет Міністрів доручив Міністерству палива і енергетики, Міністерству економіки разом з Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» і компанією «Укртранснафта» до 2008 року підготувати до підписання міжурядовий українсько-польський договір щодо добудови нафтопроводу «Одеса-Броди» до Плоцька.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *