ОСТАННІ НОВИНИ

Сумщина перейматиме досвід «Шувару»

|

Представницька делегація прибула сьогодні до Львова зі Сумської області, аби ознайомитися з роботою сільськогосподарського оптово-роздрібного ринку «Шувар». Окрім підприємців, що виробляють та реалізовують аграрну продукцію, у складі делегації також представники Сумської ОДА та облспоживспілки, а ініціював візит особисто губернатор Сумщини Павло Качур. До слова, виходець зі Львова.

«Наша мета – перейняти досвід створення та роботи такого ринку і щодо організаційного, і щодо юридичного аспектів. На жаль, у нас в області такого центру немає, тому і виробництво, і реалізація продуктів харчування надзвичайно розпорошені», – констатував заступник начальника головного управління агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександр Маслак.

Подібного ринку немає також у жодній іншій області України – підтвердив директор найбільшого на Сумщині Центрального ринку Магомет Галаєв.

«Те, що ми побачили у Львові, нас дуже здивувало. Це цивілізована форма торгівлі сільгосппродукцією, до якої повинен рухатися кожен регіон. Ринкова торгівля у Львові на правильному шляху, і я думаю, що за цим досвідом до вас приїжджатимуть з усієї України», – вважає М. Галаєв.

Сумські гості вважають, що ринки на зразок «Шувару» повинні існувати в кожному регіоні України, обслуговуючи 2 – 3 області, і готові кооперуватися із львівськими колегами у створенні загальноукраїнської мережі таких аграрних центрів. Генеральний директор ТзОВ «Шувар» Роман Федишин теж переконаний у доцільності існування такої мережі. «Це нам лише на користь», – каже пан Федишин.

За результатами зустрічі сторони підписали протокол, а також звернення до профільного комітету Верховної Ради України, губернаторів та органів місцевого самоврядування обох областей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *