ОСТАННІ НОВИНИ

Китайці також хочуть будувати автобан Львів-Луганськ

|

Група китайських компаній China Road and Bridge Corporation висловила побажання взяти участь у консорціумі з будівництва автобанів в Україні на концесійній основі. Про це «proUA» повідомили у прес-службі Міністерства транспорту і зв’язку України.

Згідно із повідомленням, сьогодні в „Укравтодорі” китайці в деталях розкриють свою пропозицію.

Учора, 1 березня, під час зустрічі з міністром транспорту Миколою Рудьковським представники China Road and Bridge Corporation заявили, що зацікавлені інвестувати у будівництво автобанів в Україні, зокрема, китайські банки розглядають можливість надання довгострокового кредиту у розмірі до 5 млрд. дол. терміном на 20-25 років.

Рудьковський повідомив, що в першу чергу планується будівництво концесійної дороги Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Кіровоград-Дніпропетровськ-Луганськ. Міністр вважає цей проект інвестиційно привабливий: „По ній (дорозі Львів-Луганськ. — „proUA”) буде великий трафік після того, як завершиться будівництво дороги”.

Якщо ж прогнози Мінтрансу не виправдаються і трафік буде низьким, український уряд, за словами Рудьковського, готовий буде компенсувати витрати концесіонера. Але для цього, як повідомили „proUA” у прес-службі міністерства, Україна повинна внести спочатку деякі зміни до законодавства.

Як повідомлялось раніше, про свій інтерес до участі в консорціумі з будівництва автобанів в Україні заявили французькі компанії Vinci та Bouygues.

Нагадаємо, за словами міністра транспорту Рудьковського, Україна має намір створити консорціум з експлуатації новозбудованих автобанів. Планується, що на будівництво нових доріг залучатимуться банківські кредити. Україна планує вкласти у будівництво доріг 15 млрд. дол.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *