ОСТАННІ НОВИНИ

Суд не знає, що робити з Дяківим і міською радою

|

Сьогодні у Галицькому районному суді відбулося друге слухання справи за позовом члена Громадського форуму Львова, депутата ЛМР Теодора Дяківа до міськради щодо прийняття актів у формі «ухвал», а не «рішень». Про це повідомила прес-служба Громадського форуму Львова.

Теодор Дяків зазначив, що міська рада в межах наданих їй повноважень повинна приймати акти у формі рішень, як цього вимагає чинне законодавство. Зокрема, пан Дяків посилається на ч. 1, ст. 59 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні». Як громадянин і платник податків він вимагає від ЛМР дотримання законодавства.

Крім того, депутат запевнив, що акти у формі ухвал в Україні приймає лише Львівська міська рада. Всі інші міські та обласні ради в державі приймають рішення.

Представник відповідача Роман Цяпало, працівник юридичного управління міської ради, повністю заперечив позовні вимоги депутата. Посилаючись на Тлумачний словник української мови, він заявив, що «ухвала» є синонімом слова «рішення».

Тому, згідно з його твердженням, ухвали, прийняті ЛМР, повністю відповідають вимогам чинного законодавства, а вимоги позивача є безпідставними. Пан Цяпало звернув увагу на те, що суд може лише зобов’язати ЛМР винести це питання на розгляд сесії.

Суд переніс слухання на шосте березня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *