ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівгаз» намагається уникнути відповідальності за несвоєчасну оплату – ДК «Газ України»

|

ДК «Газ України» заявляє, що ВАТ “Львівгаз” намагається уникнути відповідальності за несвоєчасну оплату і штучне затримування платежів за спожитий природний газ. Про це йдеться в повідомленні, розповсюдженому прес-службою ДУ «Газ України».

Згідно із даними ДК «Газ України», станом на 01.01.07 заборгованість ВАТ “Львівгаз” перевищила 83 млн. грн.

«Так, ВАТ “Львівгаз” винен ДК “Газ України” ще 54 млн. грн. за газ спожитий населенням у 2006 р. Водночас населення Львівської області, за оперативним моніторингом ДК “Газ України”, вчасно і повно проводило розрахунки за газ у листопаді-грудні 2006 р.

У січні-лютому 2007 року ВАТ “Львівгаз” почало здійснювати розрахунки з ДК “Газ України” на консолідований рахунок компанії за газ, спожитий населенням у поточному році. При цьому кошти від населення на рахунок ВАТ “Львівгаз” зі спеціальним режимом використання надходили в першу чергу за борги 2006 року, але ВАТ “Львівгаз” перераховувало кошти до ДК “Газ України” виключно за 2007 рік» – зазначено у повідомленні прес-служби.

Як стверджує ДК «Газ України», станом на 28.02.2007 року (дата отримання компанією від ВАТ “Львівгаз” протоколів згідно постанови Кабінету Міністрів України №20 від 11.01.2005 р.) заборгованість за газ січня для населення з облгазу відсутня, однак «на пропозиції Компанії оформити протоколи і підвередити зарахування коштів як погашення наявних боргів за газ у 2006 р., ДК “Газ України” отримала від ВАТ “Львівгаз” категоричну відмову».

«ДК “Газ України” вимушена констатувати, що неодноразові пропозиції та конструктивні кроки Компанії щодо позитивного вирішення складних господарських питань не знайшли відгуку у ВАТ “Львівгаз”. Дезорганізуючі дії ВАТ “Львівгаз” стосовно поповнення державного бюджету грошовими коштами, які повинні надходити від оплати спожитого газу, стають на перешкоді оздоровлення ринку газу та створення належних умов для діяльності житлово-комунального господарства країни. ДК “Газ України” розцінює дії ВАТ “Львівгаз” як намагання уникнути відповідальності за непроведення вчасних розрахунків за спожитий газ» – сказано в повідомленні прес-служби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *