ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські установи кримінально-виконавчої системи – у кризовому стані

|

Львівські установи кримінально-виконавчої системи перебувають у кризовому стані. Повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України. Свідченням цього є низка резонансних подій, зокрема, масові членоушкодження та відмови від вживання їжі, які відбулися торік у відповідних закладах Харківської, Рівненської та Львівської областей.

Перевірки слідчих ізоляторів, які протягом 2005 – 2006 років провела Генеральна прокуратура, виявили системні порушення прав громадян щодо матеріальних, медичних та санітарно-гігієнічних умов утримання під вартою. Зокрема, зазначали про переповнення СІЗО, брак постільної білизни, утримання в СІЗО засуджених до довічного позбавлення волі, недотримання вимог закону про боротьбу з туберкульозом тощо.

З 2005 року Генпрокуратура подала понад 5,3 тис. протестів на порушення в пенітенціарній системі, 4720 працівників системи притягнуто до відповідальності, зокрема 68 – до кримінальної.

Таким чином, цьогоріч урядовий комітет з питань правової політики, оборони, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції рекомендує Кабінету Міністрів провести службове розслідування щодо стану справ у Державному департаменті з питань виконання покарань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *