ОСТАННІ НОВИНИ

Кислі гудрони перероблятимуть безпосередньо у Львові

|

Кислі гудрони з Грибовицького сміттєзвалища перероблятимуть на території «Нафтомаслозаводу» безпосередньо у Львові. Про це сьогодні, 26 лютого, під час прес-конференції повідомив перший заступник міського голови Львова Микола Одуха.

За його словами, напрями робіт щодо переробки гудронів неодноразово вже змінювали. «Були часи, коли гудрони забирали й перевозили в Рава-Руську, звідки планували везти на переробку в Донецьк. Ця схема відпала. Також «Нафтомаслозавод» планував встановити переробну установку безпосередньо на території Грибовицького сміттєзвалища, згодом теж від цього відмовилися. Остання з пропозицій, яку розглядають, – вивезення кислих гудронів зі сміттєзвалища з метою їх переробки на території «Нафтомаслозаводу»», – зазначив М. Одуха.

«Керівництво заводу запевнило й обласну адміністрацію, і контролюючі органи: санепідемстанцію та екобезпеку в тому, що вони мають у себе на території вільні, не завантажені потужності і знайшли спосіб переробки кислих гудронів у себе на території. Це й екологічно відповідатиме умовам території «Нафтомаслозаводу», і технологічно це доцільніше, ніж будувати нову установку на сміттєзвалищі», – додав перший заступник мера.

За його словами, передбачають, що за добу перероблятимуть близько 20 тонн кислих гудронів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *