ОСТАННІ НОВИНИ

Заяви про банкрутство теплових підприємств реальні – Марчак

|

Директор МКП “Львівтеплоенерго” Ігор Марчак твердить, що заяви міської влади щодо ймовірного банкрутства теплопостачальних підприємств мають під собою ґрунт. Про це він сказав під час прес-конференції. “Це цілком реально”, – сказав І. Марчак.

За словами керівника «Львівтеплоенерго», борги львівських тепловиків тепер сягають 70 мільйонів гривень, і вже вчора газовики з Києва цікавилися телефоном у пана Марчака, як він ці гроші буде віддавати. “Якщо ми не запропонуємо нічого, скажемо, що не в змозі розрахуватися, то нас визнають банкрутами”, – сказав керівник “Львівтеплоенерго”.

На його думку, львівське підприємство привабливе, бо воно має можливості для розвитку і його можна довести до банкрутства, щоби потім перекупити і розвивати. Він сказав, що у такому сценарії можуть бути зацікавлені навкологазові бізнесмени, які мають політичне прикриття, однак не конкретизував, хто саме зазіхає на теплову господарку Львова.

Учора у Львові чільники п ’ яти політичних партій прийняли звернення до керівництва держави щодо ситуації в теплопостачальній галузі. У зверненні, зокрема, було зазначено, що “усі міста України «опинилися на межі катастрофи і що небувале зростання цін на енергоносії, а відтак тарифів на теплопостачання призвели до неспроможності мешканців платити за ці послуги».

«Перед місцевим громадами постала реальна загроза тотального банкрутства комунальних підприємств, а відтак – втрати контролю за забезпеченням мешканців життєво важливими послугами. У державі реалізують підступну схему, за якої міста та їхні мешканці мають опинитися в рабській залежності від доморощених та іноземних олігархів», – сказано у заяві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *