ОСТАННІ НОВИНИ

Відповідальність за ситуацію з тарифи має бути спільною – Кириленко

|

Лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко звернувся до фракції НУ в міській раді з проханням брати до уваги питання щодо зниження тарифів, – передає кореспондент «Львівського порталу». Він також наголосив, що фракція НУ у міськраді є самодостатньою і індивідуальною, але тарифи просив знизити. «Відповідальність за ситуацію з тарифами в Україні має бути спільною», – переконаний В. Кириленко, додавши, що питанням тарифів мав би займатись уряд, однак він того не робить.

За його словами, спершу уряд очікував, що Російська федерація знизить ціни на газ, тоді як все відбувалось навпаки – підняття ціни. Потім, на думку В. Кириленка, уряд думав, що українці цього підняття не помітять. Аж після збільшення тарифів у всіх містах України у 2-3 рази почали думати, що робити. «Не додумалися ні до чого мудрішого, як до нарахування пені за невчасну сплату», – зазначив лідер «нашоукраїнців», додавши, що саме тому за це взялась опозиція.

«Кількість опозиційних голосів НУ і БЮТ сягне понад 200. Ми цим зможемо поставити серйозний заслон для проведення антикризової коаліції антиукраїнських рішень. Це дуже добре, що лідери БЮТ і НУ працюють над об ’єднанням», – зазначив В. Кириленко.

Водночас він зазначив, що попри пропозицію зменшити тариф є розуміння, що не можна місцеву громаду кидати сам на сам з проблемою тарифів. «Ми повинні пропонувати певний компенсат, але не в такий спосіб, як це робить уряд Януковича. Треба, щоб левова частка податкових надходжень залишалась на місцях. Не можна щоб бюджет розвитку витрачали на компенсат», – переконаний він.

Після цього В. Кириленко натякнув, що треба працювати над об’єднанням з БЮТом і прийняти виважену ухвалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *