ОСТАННІ НОВИНИ

За п’ять років в Україні з’явиться багатофункціональний тактичний ракетний комплекс

|

На створення в Україні багатофункціонального тактичного ракетного комплексу необхідно близько п’яти років. Саме такої думки Міністр оборони України Анатолій Грищенко. Про це він повідомив під час сьогоднішньої робочої поїздки на Львівщину.

«Ми ставимо завдання створити такий ракетний комплекс, який надав би можливість i Сухопутним військам, i Військово-Морським Силам використовувати нові ракети i нові пускові установки, а також модернізувати i замінити застарілі системи залпового вогню» – зазначив Анатолій Гриценко.

Глава оборонного відомства також додав, що робота зі створення такого комплексу триватиме у декілька етапів і на виконання всього комплексу робіт знадобиться не менше п’яти років.

«Це буде комплекс, розроблений і створений українськими виробниками. До його створення буде залучено близько ста підприємств, практично з усіх регіонів країни. Лідером тут буде дніпропетровський завод “Пiвденмаш” i усі ті підприємства, які працюють у корпорації з цим конструкторським бюро», – підкреслив Анатолій Гриценко.

Міністр оборони України також нагадав, що рішення про створення багатофункціонального тактичного ракетного комплексу було ухвалено на нещодавній нараді у Дніпропетровську за участю Президента України та представників Міноборони, Мiнпромполiтики, Національного космічного агентства України та Міністерства транспорту i зв’язку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *